Сутра почиње Пивски фестивал у Ладовици

Објављено: 27.07.2017

У Ладовици ће се од 28. до 30. jула одржати 11. Пивски фестивал,  музичка манифестација која је веома значајна у свету алтернативне музике код нас.

Прича организатора фестивала враћа нас на почетке њиховог рада када су пре једанаест година желели да подрже свој фудбалски клуб ОФК Прогрес из Ладовице.

Пивски фестивал је током година прерастао у фестивал који је препознатљив и значајан у читавом региону, на коме су учествовали панк и рок бендови из Србије, Македоније,  Хрватске, БиХ, Словеније, Грчке.

На јучерашњој конференцији за новинаре о фестивалу су говорили организатори: Драган Јањић, председник фестивала, Милан Игњатовић, уметнички директор,  Предраг Јовић, потпредседник и Марко Тасић, координатор, који се и сами баве музиком скоро две деценије и који су чланови локалних  бендова. Они су, поред  ладовачких бендова  „Цепени ћунци“, „Хидроген“ и „Middle finger“, најавили учешће београдских бендова „Scordisci“, “Директори“ и „Pogon NBGD“,  зрењанинску  групу „Drink or Die“ ,зајечарску „H. C. Z“ и лесковачку групу „Музика бабине младости“. Ови бендови који негују добар панк и рок звук наступиће у петак и суботу док је трећи дан фестивала резервисан за велики панк, рок и хип – хоп DJ журку, током које  ће се пуштати музика по избору посетилаца.

Очекује се да фестивал посети преко хиљаду гостију. Чланови бендова са стране  биће смештен код својих колега у Ладовици.

Ове године Пивски фестивал у Ладовици је, у оквиру пројектног финансирања општине Власотинце, подржан је са 100.000 динара кроз пројекат Удружења Фестивал стара школа Ладовица. Подршку манифестацији пружиће и Туристичка организација Власотинца.

Од почетне идеје да се помогне фудбалском клубу, манифестација је прерасла у аутентично музичко дешавање на овом простору које је привукло пажњу  музичких кругова у земаљи и окружењу.  У бити оно је задржало и почетничку идеју да се помогне ОФК Прогрес. То неће бити заборављено ни ове године јер ће на DJ журци бити постављена кутија у којој ће за одређену песму са листе панк, рок и хип хоп музике свако моћи да остави новчани прилог који ће се проследити клубу.

–          Тренутно сређујемо простор, обезбеђујемо смештај и храну за бендове са стране, прикупљамо сопствена средства и средства спонзора јер новац из пројекта покрива отприлике једну петину трошкова фестивала. Организацију нам олакшава чињеница да су музичари које очекујемо наши пријатељи и они долазе за веома мале хонораре – истиче председник Драган Јањић.

Ентузијазам музичара који су организатори  фестивала подржава Месна заједница. Њен председник Слободан Станковић, који је уједно и члан Општинског већа истиче да се ради о веома значајној манифестацији која оживљава село током лета, окупља младе из целе Србије и да свакако треба да буде подржана у сваком смислу.

Слободан Станковић  је том приликом најавио изградњу дечјег парка у Ладовици и изградњу зграде површине од 300 квадратних метара за потребе удружења која су веома активна у овом селу.

–          Ладовица је село младих, ту је друштвени живот далеко боље организован него у другим селима јер су нам удружења веома активна. – истиче Слободан Станковић.

Остале вести

Објављено: 22.05.2018
Тринаеста седница Скупштине општине Власотинце одржана је синоћ. Одборници су најпре разматрали а потом и већином гласова усвојили ребаланс општинског буџета у износу од 24,9 милиона динара. У име предлагача од...
Објављено: 08.11.2019
Фестивал хране и пића „Укуси југа“ биће организован сутра, 9. новембра у хотелу Грозд,  од 10 до 16 часова. Ове године фестивал се организује по други пут. Поред  излагања домаће хране и пића са југа Србије и њ...
Објављено: 21.04.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ синоћ је представљена Библијска школа у Лесковцу о којој је говорио  јереј о. Мирослав Јовановић, који води ову школу и који је руководилац огранка Библијског друштва ...
Објављено: 10.01.2019
„На подручју власотиначке општине путеви су проходни, но на коловозу има угаженог снега. Машине су и претходна два дана, док је било слабијих снежних падавина, рашчишћавале путеве што сада олакшава ситуацију на...
Објављено: 13.12.2016
Организовани здравствени прегледи Савет за здравство Општинског одбора Српске напредне странке  је током ове године  организовао низ акција. Најпре су обишли најстарије житеље у брдско - планинском делу, а у...