Техничка школа учествовала на промоцији дуалног образовања у Новом Саду

Објављено: 15.04.2019

Ученици, професори и директор Техничке школе у Власотинцу Миливоје Ђорђевић су у суботу, 13. априла учествовали на Промоцији дуалног образовања у Новом Саду. На овом скупу учествовало је преко хиљаду ученика из осамнаест најуспешнијих школа у Србији у којима се примењује модел дуалног образовања. Промоцији је присуствовао и Зоран Тодоровић, председник општине Власотинце, који је на овај начин подржао власотиначке средњошколце, као и представници компанија које су укључене у процес дуалног образовања.

Током промоције дуалних образовних профила која је одржана под слоганом „Дуално образовање – Да знам шта радим“, Техничку школу у Власотинцу представио је Марко Михајловић, ученик трећег разреда на смеру индустријски механичар. Током презентације „Успешна прича“.  Марко Михајловић је представио развој дуалног образовања у Власотинцу, које се примењује од 2016. године.

На скупу је говорила проф. др Габријела Грујић, представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, помоћница министра у сектору за дуално образовање и предузетничко образовање и васпитање која је недавно посетила Техничку школу у Власотинцу. Овом приликом Габријела Грујић је истакла да је системом дуалног образовања тренутно обухваћено 4.500 ученика који праксу обављају у 600 компанија и да је то једини начин да млади стекну знања и вештине који ће им омогућити да се запосле одмах након стеченог жељеног нивоа образовања.

Била је ово прилика да се чују искуства ученика, професора и привредника. Размена ових искустава, примедбе и сугестије, користиће се у циљу унапређења дуалног образовања, које је један од начина да млади после завршетка школовања остану у земљи.

Промоција дуалног образовања одржана на Новосадском сајму је део промоције плана уписа за наредну школску годину. Скуп је организовао Сектор за дуално и предузетничко образовање и васпитање Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са ресорном Градском управом Новог Сада.

Остале вести

Објављено: 17.05.2018

Дан Народне библиотеке „Десанка Максимовић“  обележен  је јуче истовремено када је обeлежена и 120. годишњица од  рођења велике српске песникиње чије име библио...

Објављено: 15.03.2019

Банка Societe Genеrale Србија је јуче показала своју друштвену одговорност подржавајући још једну активност власотиначких основаца.

Ова банка је у ...

Објављено: 02.10.2018

Након упознавања са Конвенцијом о правима детета и акције Деца – деци, данас је у Основној школи „8. октобар“ настављен програм активности везаних за Дечју недељу. У парку у центру ...

Објављено: 16.10.2017
Лесковачки глумац Драган Божа Марјановић  се 13. октобра у препуној сали Културног центра још једном представио Власотинчанима. Овога пута реч  је о монокомедији „Сам против Нато“. То је прича о човеку који је ...
Објављено: 12.02.2018
У периоду од 8. до 11. фебруара одржан  је у Краљеву 21. Кадетски фестивал централне Србије у шаху. На овом такмичењу учествовало је и пет кадета Шаховског клуба “Власотинцe“.  Они су се квалификовали за учешће...