Током ове године изградња паркинг простора и нове трафо станице

Објављено: 25.02.2019

У петак, 22. фебруара је одржана 18. седница Скупштине општине Власотинце, заседању је од 45 одборника присуствовало њих 42. Поред одборника седници су присуствовали Зоран Тодоровић, председник општине Власотинце, његов заменик, помоћници председника општине, чланови Општинског већа, начелник општинске управе, шефови одељења и директори појединих јавних предузећа и установа. Одборници су на седници  већином гласова усвојили предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету за 2019. годину.

Образлажући предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету за 2019. годину, председник општине Власотинце Зоран Тодоровић је, између осталог, рекао:

„Да не буде забуне око честих ребаланса које смо имали и прошле године – неке позиције се стално мењају, затим процењене вредности на тендерима обично падну за око 20 одсто од пројектованих, а десе се и гршеке које онда морамо да исправљамо. Тако је у буџету за ову годину грешком изостављена трафо станица чију смо изградњу планирали током ове године, а због оптерећења постојеће, као и изградњу паркинг простора поред реке Власине. Повећана су и средства на позицији за асфалтирање појединих мањих улица у граду, за изградњу дечјег игралишта у Стајковцу, затим за улицу која води према Шишави, где се планира реконструкција атмосферске и фекалне канализације као и  реконструкција пута Власотинце – Доња Ломница“.

Овом приликом председник општине Зоран Тодоровић је обавестио Скупштину и да ће се средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије у наредном периоду радити атмосферска канализација у месној заједници Росуља и улици Бабички одреди и да је уговор већ потписан.

Узимајући учешће у раду овог заседања, шеф одборничке групе СПС-ЈС Милан Јовић, истакао је да ће одборници ове коалиције подржати предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету за 2019. годину, уз напомену да када је  потребно није проблем да и на свакој седници буде ребаланса уколико је то битно за решавање важних питања за све грађане, као што је изградња паркинг простора поред реке Власине.

У даљем раду, одборници су без дискусије усвојили одлуку о накнадама за коришћење јавних површина и предлог статута општине са усклађеним законским изменама. Скупштина је дала сагласност на план и програм рада власотиначког Дома здравља за 2019. годину, истовремено су усвојили извештаје о раду Општинског правобранилаштва и Штаба за ванредне ситуације. Без расправе су усвојене и тачке дневног реда везане за одлуку о накнади трошкова транспорта и депоновања комуналног отпада, давања сагласности на закључивању уговора о тој накнади и израду стратегије јавног здравља становништва општине Власотинце. На овој седници именовани су и нови чланови управних одбора Туристичке организације Власотинца и Центра за социјални рад општина Власотинце и Црна Трава.

Остале вести

Објављено: 25.07.2017
У летњој башти познатог власотиначког клуба Ундергроунд  22. јула приређено је филмско – музичко вече под називом „Све смо могли ми“. Том приликом поштоваоци  музике познате југословенске кантауторке Јадранке С...
Објављено: 12.04.2018
У Служби хитне медицинске помоћи у Власотинцу јутрос у 6.30 сати  је рођена девојчица. Њена мајка се са боловима јавила овој служби. Лекари опште праксе др Виолета Петровић и др Милош Ђокић су током прегледа ус...
Објављено: 20.11.2017
И ове године Песнички час – учитељству у част – у спомен Даници Горуновић Тасић подржала је Основна школа „Синиша Јанић“. Песнички караван у коме су ове године били песници Виолета Јовић, Дејан Ђорђевић и Др...
Објављено: 16.04.2020
Ноћас су стигли резултати преостала два теста за пацијенте тестиране 13.априла и оба су позитивна на корона вирус, а позитиван је и налаз труднице са подручја власотиначке општине која је тестирана у Нишу. То з...