Увођење Раставнице у водосистем

Објављено: 04.06.2018

„Радови на увођењу реке Раставнице у водозахват су завршени. Очекујемо да у року од месец дана, кроз обједињену процедуру, добијемо све потребне дозволе и сагласности за коришћење дела ове реке за водоснебдевање Власотинца и околине”, рекао је Звонко Илић, директор ЈКП Водовод.

По његовим речима увођењем у систем ове реке, Власотинце ће скоро шест месеци имати изворску водиу за прераду уз врло малу потрошњу хемикалија. Власотинчани већ више од 20 година имају проблем са недостатком пијаће воде приликом обимних киша јер се тада Власина замути и Фабрика воде не може да је преради за употребу.

„Примера ради децембра месеца протекле године имали смо три пута прекид у водоснабдевање. Грађани су шест дана били без воде, уз цистерне и каснију проверу хигијенске исправности воде и остале процедуре које прате прекиде у снабдевање водом“, додаје Илић.

Што се пак тиче осталих места, по његовим речима, прошле године први пут снабдевено је водом висинско насеље Каменица и то помоћу кратке интервенције на самој Фабрици воде.

„Тренутно су у току радови у селу Орашју где ћемо воду са хидрофорског постројења да пребацимо у резервоар од 100 метара кубних, да урадимо водоснабдевање и да смањимо губитке јер и тамо има проблема. Преко дана је мањи притисак, па и несташица воде, а увече већи притисак“, рекао је директор Илић.

Од близу 30.000 становника власотиначке општине водом из власотиначког Водовода снабдева се око 21.000. Без воде су и даље брдско-планинска села, за која Илић каже да је у плану решење којим ће им обезбедити трајно водоснабдевање.

Остале вести

Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...

Објављено: 11.12.2018
Нацрт буџета општине Власотинце за 2019. годину налази се на званичној интернет страници ове локалне самоуправе, а грађани могу достављати предлоге и сугестије путем сајта, путем е-маил адресе sasa.m@vlasotince...
Објављено: 30.08.2018
Мотоциклисти на BMW моторима јуче су по пети пут посетили Власотинце. Наиме, они су учесници 8. Балканског релија који на десетодневном путу пређу 5.000 км. Као и до сада кренули су из Сплита а рута их даље вод...
Објављено: 06.03.2017
Предавањем под називом „Крштење, припрема за вечни живот“, које је одржано 3. март у галерији власотиначке библиотеке  настављен је циклус предавања „Јеванђељске теме“. И овог пута предавач је био јереј Никола ...
Објављено: 13.07.2018
Завршетком асфалтирања улица поред Основне школе „Свети Сава“ у Гложану и дела  која води према „Старом  млину“  завршено је асфалтирање планираних улица у овом селу. „У селу Гложану  асфалтирањем  наведених...