Удружење „Младима на дар“ завршило четврти пројекат

Објављено: 15.06.2018

Данас је  Удружење „Младима на дар“ у сарадњи са Техничком школом и ЈКП „Комуналац“ поставило  паркинг за бицикле са настрешницом у центру града. Поред паркинга, на платоу испред зграде општине постављене су клупе и канте за смеће.

Ово је само део пројекта под називом „Практично усавршавање младих“ који је поменуто удружење реализовало у сарадњи са ученицима машинске струке у Техничкој школи. У оквиру пројекта урађено је пет паркинга за бицикле, 25 клупа и 25 канти за смеће.  Пројекат  је Удружењу „Младима на дар“ одобрен од стране локалне самоуправе и његова вредност је 600.000 динара. Покренут прошле године а ових дана се приводи  крају.

По речима председника Удружења Саше Ђокића, средсвима из пројекта купљен је материја за израду  мобилијара а ученци машинске струке су у оквиру практичне наставе израдили паркинге, клупе и корпе за смеће.

–          Ово је била прилика да ученици  кроз практичну наставу прошире своја знања и усаврше своје вештина а град и села Јастребац, Манастириште и Бољаре добију потребне клупе,  канте за смеће и паркинге. Паркинг ће бити постављен и испред Дома здравља. Локације за постављање одређене су у сарадњи са Туристичком организацијом а за постављање и одржавање побринуо се ЈКП „Комуналац“, истакао је Саша Ђокић.

Са Удружењем „Младима на дар“ смо  потписали Споразум о сарадњи након чега су се наши ученици бравари, заваривачи и индустријски механичари укључили у израду  паркинга, клупа и канти за смеће. У оквиру дуалног образовања они ће већ од 1. септембра  практичну наставу обављати  у власотиначким предузећима. Све веће је интересовање ученика за дуалне профиле јер они пружају шансу за лакше запошљавање – истакао је Миливоје Ђорђевић, дирекр Техничке школе.

По речима Светислава Петровића, директора ЈКП „Комуналац“,  ово предузеће ће у циљу лепшег и чистијег града обезбедити  средства како би  се у Техничкој школи  наставила израда клупа, паркинга и канти за смеће.

Остале вести

Објављено: 21.08.2019

ПЕТАК 23.август

 

15.00  Власи...

Објављено: 24.08.2019
По расписаном конкурсу, и ове године на 34. Винском балу бирана су најбоља вина у четири категорије, а пријавило се 16 кандидата. Прво место у категорији врхунских белих вина припало је Братиславу Ристићу, друг...
Објављено: 08.08.2018

Црвени крст Власотинца у сарадњи са Заводом за трансфузију крви јуче је организовао ванредну акцију добровољног давања крви. На овој акцији одазвало се 38 добровољних давалаца. Крв ...

Објављено: 27.12.2017
Ученици Техничке школе, чланови Ученичког клуба „Економисти“ данас су уручили новогодишње пакетиће деци  у Центру  за децу и младе. Хумани средњошколци обезбедили су тридесетак пакетића како би малишанима из Дн...
Објављено: 24.07.2017
Минулог викенда гљивари из Србије и Грчке истраживали су предео око Власинског језера. Наиме, у организацији Удружења Еко Власина из Власотинца по први пут су у периоду од 22. и 23. јула организовани Власински ...