Удружење „Младима на дар“ реализује бројне пројекте

Објављено: 13.12.2017

Група младих Власотинчана окупљена око различитих идеја у намери да заједничким снагама допринесе уређењу Власотинца и околине и побољша квалитет живота младих. Образовани, млади и пуни енергије они су веома брзо дошли до веома добрих и остваривих идеја.

У сарадњи са Техничком школом и локалном самоуправом они реализују  пројекат „Практично усавршавање младих“. У  оквиру пројекта биће набављен  репроматеријал за израду клупа, корпи за смеће и паркинга за бицикле. Ученици Техничке школе ће у оквиру овог пројекта у својим радионицама израдити клупе које ће бити подељене Дому здравља, Центру за децу и омладину и школама. Поред репроматеријала, радионица Техничке школе биће додатно опремљена потребним машинама.

Након низа активности средином августа месеца група младих, међу којима су Саша Ђокић, Бранислав Катић, Татјана Јовановић и Ненад Лукић,  формирала је Удружење „Младима на дар“.

По речима председника удружења Саше Ђокића то им је дало могућност да лакше реализују пројекте и конкуришу са њима код донатора из Европске уније.

„Наша циљна група су пре свега млади. Као учитељ по струци у прилици сам да видим шта је младима тренутно најпотребније, како ми као удружење можемо да им помогнемо и који пројекти би могли да буду реализовани уз помоћ донатора или локалне самоуправе. Удружење „Младима на дар“ помоћи ће да међу младима градимо одговоран однос према заједници, да подстичемо заштиту животне средине, развој здравих стилова живота и хуманости код младих. Планирамо семинаре, обуке и радионице из области које су важне за младе“,  додаје Саша Ђокић.

Недавно, Дивац фондација је овом удружењу одобрила пројекат „Изађи и повежи се“ чијом ће реализацијом у парку у центру града, у парку код зелене пијаце и на купалишту бити постављен бесплатни Wi-Fi, што ће грађанима Власотинца на овим локацијама омогућити бесплатно коришћење интернета.

Други пројекат „Место за одмор и дружење“ са којим је конкурисала неформална омладинска група, коју чине чланови овог удружења, односи се на постављање два велика бетонска стола са шаховским таблама у парку поред пијаце. То ће, поред шаха, омогућити и друге друштвене игре што ће свакако оживети овај простор поред Власине, а младима омогућити да квалитетније проводе своје слободно време.

Трећи пројекат односи се на уређење спортског терена и школског дворишта у ОШ „Синиша Јанић“. Планирана  је замена табли за кошарку, кошева и мреже за одбојку.

Четвртим пројектом предвиђена је набавка струњача, пилатес лопти и тегова који су потребни Центру за децу и омладину како би физиотерапеути могли квалитетније да раде вежбе са децом са сметњама у развоју. Биће постављене и шведске лестве.

Укупна вредност ова четири пројекта је 268.000 динара. Представници Фондације Ана и Владе Дивац већ су уручили чекове тако да се реализација пројеката убрзо очекује.

Важно је да се ради о пројектима из раличитих области, да су њима обухваћене различите групе младих и да ће то свакако допринети побољшању њиховог квалитета живота.

„Имамо изузетну сарадњу са локалном самоуправом, Културним центром и Туристичком организацијом а посебно са школама. Наш примарни циљ су школе јер сви заједно са новим и реално остваривим идејама, са ентузијазмом нас младих и жељом да урадимо нешто за локалну заједницу, то и можемо учинити. Поред младости, на нашој страни  је знање  и мотивисаност да унапредимо живот младих у општини Власотинце. За сада нас је у удружењу двадесетак, до краја године сви ће добити чланске карте, а након тога вршићемо даља учлањења“, истиче Бранислав Катић, потпредседник Удружења „Младима на дар“.

Више информација о раду удружења можете да сазнате на: https://www.facebook.com/mladimanadar/

Остале вести

Објављено: 24.01.2018
У оквиру обележавања Светосавске недеље у ОШ „8.октобар“ 23. јануара одржан је  светосавски турнир у шаху. За учешће у овој древној спортској игри владало је велико интересовање, учествовало је преко 70 ученика...
Објављено: 01.06.2018

Мештане власотиначких  села Шишава и Доња Ломница вишедеценијски мучи проблем водоснабдевања. Недавно је изградњом резервоара од 100 кубних метара, који уз постојећи чини резерву од...

Објављено: 24.05.2017
Поводом Светог Николе, градске славе Културни центар је у Галерији на Нешићевом кеју приредио пригодан програм. Присутни су могли да уживају у сликама насталим на колонији „Скобаљић град“, коју је организовао Б...
Објављено: 19.04.2017
Током априла месеца у Власотинцу је неколико дана боравио Јапанац Тсутому, који својим бициклом обилази свет. На пут је кренуо 2015. године, најпре је обишао Јапан и земље Азије а потом се запутио ка Европи. На...
Објављено: 09.03.2018
Јуче су корисници Центра за децу и омладину спровели уличну акцију  под називом  „Цвет на дар“, којом су обележили 8. март - Дан жена. Делили су цветове које су ручно израдили на радионицама у Дневном боравку з...