Удружење „Младима на дар“ реализује бројне пројекте

Објављено: 13.12.2017

Група младих Власотинчана окупљена око различитих идеја у намери да заједничким снагама допринесе уређењу Власотинца и околине и побољша квалитет живота младих. Образовани, млади и пуни енергије они су веома брзо дошли до веома добрих и остваривих идеја.

У сарадњи са Техничком школом и локалном самоуправом они реализују  пројекат „Практично усавршавање младих“. У  оквиру пројекта биће набављен  репроматеријал за израду клупа, корпи за смеће и паркинга за бицикле. Ученици Техничке школе ће у оквиру овог пројекта у својим радионицама израдити клупе које ће бити подељене Дому здравља, Центру за децу и омладину и школама. Поред репроматеријала, радионица Техничке школе биће додатно опремљена потребним машинама.

Након низа активности средином августа месеца група младих, међу којима су Саша Ђокић, Бранислав Катић, Татјана Јовановић и Ненад Лукић,  формирала је Удружење „Младима на дар“.

По речима председника удружења Саше Ђокића то им је дало могућност да лакше реализују пројекте и конкуришу са њима код донатора из Европске уније.

„Наша циљна група су пре свега млади. Као учитељ по струци у прилици сам да видим шта је младима тренутно најпотребније, како ми као удружење можемо да им помогнемо и који пројекти би могли да буду реализовани уз помоћ донатора или локалне самоуправе. Удружење „Младима на дар“ помоћи ће да међу младима градимо одговоран однос према заједници, да подстичемо заштиту животне средине, развој здравих стилова живота и хуманости код младих. Планирамо семинаре, обуке и радионице из области које су важне за младе“,  додаје Саша Ђокић.

Недавно, Дивац фондација је овом удружењу одобрила пројекат „Изађи и повежи се“ чијом ће реализацијом у парку у центру града, у парку код зелене пијаце и на купалишту бити постављен бесплатни Wi-Fi, што ће грађанима Власотинца на овим локацијама омогућити бесплатно коришћење интернета.

Други пројекат „Место за одмор и дружење“ са којим је конкурисала неформална омладинска група, коју чине чланови овог удружења, односи се на постављање два велика бетонска стола са шаховским таблама у парку поред пијаце. То ће, поред шаха, омогућити и друге друштвене игре што ће свакако оживети овај простор поред Власине, а младима омогућити да квалитетније проводе своје слободно време.

Трећи пројекат односи се на уређење спортског терена и школског дворишта у ОШ „Синиша Јанић“. Планирана  је замена табли за кошарку, кошева и мреже за одбојку.

Четвртим пројектом предвиђена је набавка струњача, пилатес лопти и тегова који су потребни Центру за децу и омладину како би физиотерапеути могли квалитетније да раде вежбе са децом са сметњама у развоју. Биће постављене и шведске лестве.

Укупна вредност ова четири пројекта је 268.000 динара. Представници Фондације Ана и Владе Дивац већ су уручили чекове тако да се реализација пројеката убрзо очекује.

Важно је да се ради о пројектима из раличитих области, да су њима обухваћене различите групе младих и да ће то свакако допринети побољшању њиховог квалитета живота.

„Имамо изузетну сарадњу са локалном самоуправом, Културним центром и Туристичком организацијом а посебно са школама. Наш примарни циљ су школе јер сви заједно са новим и реално остваривим идејама, са ентузијазмом нас младих и жељом да урадимо нешто за локалну заједницу, то и можемо учинити. Поред младости, на нашој страни  је знање  и мотивисаност да унапредимо живот младих у општини Власотинце. За сада нас је у удружењу двадесетак, до краја године сви ће добити чланске карте, а након тога вршићемо даља учлањења“, истиче Бранислав Катић, потпредседник Удружења „Младима на дар“.

Више информација о раду удружења можете да сазнате на: https://www.facebook.com/mladimanadar/

Остале вести

Објављено: 23.02.2018
Завод за јавно здравље Лесковац јуче (22.02.2018.)  је пријавио епидемију морбила (малих богиња) и на територији општине Власотинце. Након појаве и проглашене епидемије морбила у граду Лесковцу (4. јануара 2...
Објављено: 23.10.2018
Финални сусрети Радничких спортских игара 2018. године одржани су 22. октобра у Спортско- рекреативном центру „Власина“. Вечерњи програм отворен је утакмицом за треће место између екипе Полицијске станице и ...
Објављено: 02.11.2017
Збирка наоружања у Завичајном музеју од данас је богатија за две пушке и два пиштоља. Пиштољ марке „Валтер“ музеју  је даривао Љубиша Живковић из Бољара, а пиштољ марке „Црвена застава“ М57 даривао је Зоран Мих...
Објављено: 07.02.2020
У складу са одредбама новог Закона о здравственој заштити власотиначки Дом здравља је од 1. јануара прешао под Министарство здравља. То подразумева промену оснивачких и имовинских права. У току је промена стату...
Објављено: 27.04.2017
Данас је у Техничкој школи први пут обележен Дан девојчица, који се у Србији обележава од 2011. године. Немачко-српска развојна сарадња кроз пројекте  „Подстицање запошљавања младих“ и „Реформа средњег струч...