Уређење локала у спортској хали

Објављено: 25.10.2018

У Спoртско рекреативном центру “Власина“ у току је реализација пројекта уређења локала који се налазе у оквиру овог објекта. Реализацију овог пројекта најавили смо у претходном периоду.

„Ових дана у току су радови на постављању алуминијске браварије и застакљивању локала у објекту спортске  хале. Реч је о 16 локала, а уређење локала неопходно је из више разлога, најпре због смањења губитка топлотне енергије у дворани, што ће свакако смањити утрошак електричне енергије. Потом из безбедоносних разлога, јер кроз тај део пролазе инсталације водовода и канализације, која је изложена спољним атмосферским утицајима а постоји и могућност оштећења инсталација. Ту су и естетски разлози јер ће након завршетка пројекта овај, свакако један од највећих објеката у граду, добити сасвим другачији и лепши изглед. Завршетком локала створили бисмо и могућност да исте предамо заинтересованим привредним друштвима, предузетницима или физичким лицима на коришћење и тако увећали приходе наше установе. За овај пројекат средства су обезбеђена преко Министарства државне управе и локалне самоуправе, у износу од четири милиона динара“, рекао је Дејан Чикић, директор Спортско-рекреативног центра „Власина“.

Рок за реализацију овог пројекта је крај децембра месеца а извођач радова је предузеће Рапид промет из Ваљева.

Након завршетка прве фазе застакљивања објекта и измирења обавеза према извођачима, по речима директора Чикића,  поменуто министарство ће одобрити средства за другу фазу, чиме ће се комплетно завршити овај пројекат.

У претходном периоду писали смо и о реализацији пројекта израдње грејања и расхлађивања објекта спортске хале, реците нешто и овом пројекту.

„Већ смо најавили реализацију пројекта топлотно расхладне станице у објекту, до краја октобра биће расписана јавна набавка за избор извођача радова. До краја овог месеца биће расписана и јавна набавка за избор извођача радова на бушењу и постављању пумпи за црпљење подземне воде која је потребна ради функционисања топлотно расхладне станице. Ова станица је базирана на систему измењивача топлоте и топлотних пумпи којима ће се вршити догревање подземне воде до одређене температуре за грејање објекта у зимском периоду, односно расхлађивање у летњем. Циљ реализације овог пројекта је веома битан, јер бисмо онда омогућили свим нашим корисницима и грађанима потребне услове за коришћење наших услуга током целе године у пуном капацитету. Средства за финансирање целокупног пројекта обезбеђена су у буџету општине Власотинце и износе око 16 милиона динара“, казао је директор Чикић.

Иначе, услуге спортске хале, поред клубова који овде тренирају и играју своје такмичарске утакмице, користе и многи рекреативци, па ће реализација пројекта постављања топлотно расхладне станице омогућити несметано коришћење дворане, свлачионица и других просторија у најхладнијим зимским данима али и за време летњих врућина.

Остале вести

Објављено: 15.03.2018
У наградној игри „Узми рачун и победи 2018“ поред грађана такмиче се општине и градови у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе које су иначе подељене п...
Објављено: 23.01.2019

Чланице Форума жена Општинског одбора Српске напредне странке Власотинце на данас одржаној конференцији за медије осудиле су насиље над женама.

 Ос...

Објављено: 27.07.2017
Спровођење обуке за правилно понашање према животињама - псима, представља завршницу пројекта у оквиру кога је у Власотинцу изграђено Прихватилиште за псе. Опремање објекта  је у току и ускоро се очекује његово...
Објављено: 18.03.2019

Мирослав Јовановић, парох лесковачки, изузетно плодан аутор на пољу књижевности, представио је власотиначкој публици своју четврту књигу „Семе вечног живота“, у петак, 15. марта....

Објављено: 22.06.2017
Познати српски глумац, хумориста, члан Народног позоришта у Лесковцу и наш суграђанин Богољуб  Митић Ђоша преминуо је јутрос изненада у 49-ој години. Иако српска јавност Богољуба памти по бриљантним улогама ...