Усвојена одлука о допуни и измени Одлуке о буџету и додели октобарских признања

Објављено: 22.09.2018

Данас је одржана 15. седница скупштине општине Власотинце, од 45 одборника седници је присутвовало 32 одборника, поред одборника овом заседању присуствали су заменик председника општине Бошко Станчић, помоћници председника општине, чланови Општинског већа и директори установа и предузећа чији су извештаји о раду били на дневном реду .

Након што је Скупштина констатовала да је одборнички мандат престао одборници Јовани Станчић, са изборне листе  „ Велимир Илић Нова Србија “, одборници су већином гласова „за“ исвојили одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету за 2018. годину. Обраћајући се Скупштини шеф службе за буџет и финансије Саша Михајловић, рекао је да се овим предлогом не мења износ буџета, већ се врши прерасподела по изворним приходима и економским класификацијама.

Жарко Костић, одборник опозиоционог Покрета за Власотинце, јављајући се за дискусију рекао је ,“ да из скупштине у скупштину имамо ребаласн“, затим се запитао о ЛЕД расвети и приватном партнерству, тврдећи да снага сијалица које се постављају је слаба, а уговор лош.Одговарајући на одборнку Предраг Митковић, помоћник председника општине, констатовао је да одборник Костић, врло често дискутује без аргумената, те да су сви детаљи овог, као и других уговора јавни, и могу да се виде на порталу јавних  набавки, а ако жели може да их упореди и са уговорима других општина.

„Нека Скупштина формира анкетни одбор, па нека све истраже. Што се тиче снаге сијалица, она се врло лако може утврдити уређајем који се назива фотолукс метар, али ја разумем, не обраћате се ви мени него скупљате гласове , обраћате се грађанима – казао је Митковић.

Одборници су у свом даљем раду усвојили извештај о извршењу овогодишњег буџета за период од 1. јануара до 30. јуна. Полемика се развила и пре усвајања предлога одлуке о додели октобарских признања за ову годину, чула су се мишљења да треба променити досадашњи начин рада по коме се ова признања додељују великом броју  предлога. С обзиром да је дата могућност да се у паузи усмено изнети предлози предају у писаној форми,  Комисија за избор и именовања одржала је кратку седницу на којој је закључила да се о предлозима који су дати на самој седници, може разматрати  следеће године, што су одборници већином гласова и подржали . Одлучено је да се убудуће неће узети у разматрање ниједан предлог поднет мимо рока, који је у овом случају био 5. септембар, те да се морају променити и критеријуми за доделу октобарских признања.

„Има ту свега по мало. И нескормност у предлагању и наше попустљивости у додели, а то свакако морамо да променимо, како би октобарско признање имало већу тежину “, рекао је председник скупштине Братислав Петровић и председник комисије која је одлучивала о додели октобарских признања.

Октобарска признања у облику „Дипломе10. октобар“ добиће, Дом здравља Власотинца, Техничка школа, ОШ „Божидар Миљковић“, Центар Министарства одбране Лесковац, проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задузена за демографију и популациону политику, проф. др Небојша Ивановић и Светлана Коцић, директор ОШ „8. октобар“. Октобарско призање у облику „Похвале“ са новчаном наградом од 10. 000, 00 динара добиће, Душан Миљковић, за постигнуте резултате на Војној академији. Димитрије Стевановић, ученик генерације Техничке школе, Богдан Здравковић, за освојене две златне медаље  и једну сребрну на републичким првенствима у атлетици. Емилија Станковић, Андријана Димитријевић и Анђела Стојановић, за прво место на  такмичењу Међународни дани ученичког предузетништва, Христина Јовић за освојену прву награду на међународном музичком  фестивалу „Власинско пролеће“ и Сретен Живковић, ученик генерације Гимназије који је добио бесплатно школовање на ITAcademy.

Одборници су усвојили извештај о раду ЈКП Водовод за протеклу годину, уз исцрпно излагање директора власотиначког водовода Звонка Илића о постигнутим резултатима и свему што још мора да се учини како би ово предузеће почело да послује успешно. Он је искористио прилику, и обастио Скупштину и грађане да је од 40 примедби државног ревозора 39 већ исправљењо , а 40. Неправилност мора да прође скупштину , што се данас и десило.

„Имали смо 30 милиона наслеђених обавеза за плате и 60 милиона за струју. Обавезе за струју су преполовљене, а од осам заосталих плата седам је исплаћено – рекао је Илић.

Одборник Покрета за Власотинце Славољуб Митов поновио је свој ранији предлог и понудио да посредује у разговорима са Електродистрибуцијом, како би се решио и овај проблем, предлажући да се Електродистрибуцији обезбеди земљиште за нову управну зграду у Власотинцу, на рачун поменутог дуговања за струју. Он је још једном рекао да Покрет за Власотинце је конструктивна опозиција, која ради у корист свих грађана, и да ће увек подржати све оно што сматрају да је добро за развој власотиначке општине.

У свом даљем раду одборници су без дискусије усвојили извештај о раду Предшколске установе „Милка Диманић“ за 2017/2018 и дали сагласност за план рада за 2018/2019. На овој седници Скупштина је утврдила престанак функције директора Центра за социјални рад општине Власотинце и Црна Трава Момчила Игњатовића, а на место директора Центра именована је Љубинка Пузић, социјални радник из Власотинца. Утврђени су и предстаци мандата чланова школских одбора и именовани нови за основне школе „8. октобар“, „Синиша Јанић“, „Доситеј Обрадовић“, „Браћа Миленковић“ и „Вук Караџић“. Именован је нови члан из редова локалне самоуправе за Надзорни одбор Комуналца и Управни одбор Културног центра Власотинца.

Остале вести

Објављено: 12.06.2019
Фудбалско првенство у Зони југ, Јабланичкој окружној лиги и Међуопштинској лиги Јабланичког округа завршено је тридесетим, последњим колом. Након три године „Власина“ је поново изборила такмичење у Српској лиги...
Објављено: 25.10.2018

На Међународном филмском фестивалу Cinque Terre Film Fest у Италији краткометражни филм „Пусти да нађем срцу лек“, редитеља Милоша Чолића награђен је за најбољу фотографију у званич...

Објављено: 21.02.2019
Житељи Власотинца и околних села која су прикључена на магистрални цевовод биће без воде данас до 15 сати, кажу у власотиначком Водоводу. „Јуче смо обавестили грађане да воде неће бити на левој обали реке Вл...
Објављено: 08.06.2018
Новоизабрани градоначелник  др Зоран Радојичић, одмах након свог избора на место првог човека Београда, од свог заменика Горана Весића на поклон је добио књигу „Први модерни градоначелник Београда“. Реч је о мн...
Објављено: 27.07.2017
Јуче је у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ организована ванредна акција добровољног давања крви. Акцију су заједно извели Црвени крст Власотинца и Завод за трансфузију крви из Ниша. Како би п...