Усвојен општински буџет

Објављено: 23.12.2019

На двадесет и четвртој седници Скупштине општине Власотинце, која је одржана 20. децембра одборници су усвојили Одлуку о буџету за 2020. годину. Општински буџет за наредну годину износи 895. 207. 517 динара, а за буџет су гласала 33 од 42 одборника, колико је било присутно у сали.

Образлажући Одлуку о буџету за наредну годину председник општине Зоран Тодоровић је између осталог рекао:

“Буџет је избалансиран, водили смо рачуна да сви буду заступљени. Буџет је мањи због измене Закона о јавним добрима, не можемо више да наплатимо заузеће јавних површина од стране ЕПС-а, Телекома и Поште Србије. Такође, због пројеката које реализујемо преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, у Одлуци о буџету смо ставили само износ ПДВ-а, реч је о пројектима реконструкције школе “8. октобар” и реконструкције радионица Техничке школе након којих ће оне постати тренинг центар за дуално образовање за југоисточну Србију. То ће такође бити део буџета за 2020. годину. Сигуран сам да ће бити још пројеката које можемо да уврстимо у буџет.”

“Општински буџет који је пред нама је реалан и остварљив, има социјалну категорију али и развојну, предвиђа улагања у развој инфраструктуре “, рекао је Милан Јовић, шеф одборничке групе СПС-а и ЈС-е.

Жарко Костић, одборник опозиционог Покрета за Власотинце се није сложио, имао је примедбу да средства нису јасно распоређена за инфраструктуру, да се не види како су избалансирана, да буџет није развојни. Он је имао и више питања од којих су се нека односила на извештај ревизора и јавну расправу.

Председник општине Зоран Тодоровић је одговорио да ревизор није наложио мере, већ је имао само препоруке, прочитао препоруке и разјаснио их на примерима, објаснивши да није било примедби на процес спровођења јавних набавки већ на техничке ствари.

“Што се тиче јавне расвете, подсетићу вас да је Одлуку о увођењу јавне расвете донела Скупштина у јулу 2015. године, када ја нисам био председник општине”, рекао је председник Тодоровић.

На двадесет и четвртој седници је усвојен и ребаланс буџета за текућу годину којим је он смањен за 11 милиона динара, рекао је шеф Одељења за буџет, финансије и друштвене делатности Саша Михајловић. Пре усвојања буџета Скупштина је потврдила мандат одборници Виолети Илић, са изборне листе “Александар Вучић – Србија побеђује”.

Након усвајања ребаланса седница је прекинута, а наставак је председник Скупштине Братислав Петровић, најавио за 23.  децембар, односно данас  од 17. сати.

Остале вести

Објављено: 19.01.2017
Богојављенско пливање ове године организовано је по једанаести пут на градском језеру у Власотинцу.  Овог пута за Часни  крст пливало је 36 пливача. Тачно у подне температура ваздуха  у Власотинцу износила  је ...
Објављено: 22.11.2017
У Спортско- рекреативном центру „Дубочица“ у Лесковцу протеклог викенда одржано је међународно карате такмичење “Ippon open 2017“. Организатор турнира је Карате клуб „Ippon“ из Лесковца. На такмичењу је учество...
Објављено: 08.11.2018
Први фестивал хране и пића под називом  „Укуси Југа“ одржаће се 10. новембра у хотелу „Грозд“ у Власотинцу, од 11 сати. Идеја организатора је да на једном месту окупи произвођаче хране и пића са југа Србије,...
Објављено: 07.02.2017
Власотиначки Дом здравља је у циљу унапређивања услова рада и квалитета пружања услуга набавио нови ултразвучни апарат и ново санитетско возило. „Куповину ултразвучног апарата најавили смо у октобру месецу п...
Објављено: 25.02.2019
У петак, 22. фебруара је одржана 18. седница Скупштине општине Власотинце, заседању је од 45 одборника присуствовало њих 42. Поред одборника седници су присуствовали Зоран Тодоровић, председник општине Власотин...