У Бриселу боравили млади политички лидери Балкана

Објављено: 28.11.2019

Пројекат „Самит младих политичких лидера Балкана“ се реализује у периоду од 2018. до  2020. године у три партнерске земље: Србији, Бугарској и Северној Македонији. Лидери подмладака владајућих и опозиционих странака из поменутих држава заједно пролазе обуке, предавања, радионице и студијске посете у циљу стицања нових компетенција које ће им помоћи да дају допринос како партијама којима припадају, тако и земљама из којих долазе. Након самита у Бугарској и Србији млади  лидери су посетили Брисел и обишли Европски парламент.

На скупу у Бриселу делегацију наше земље испред омладине Социјалистичке Партије Србије чинили су: Андрија Поповић, потпредседник Социјалистичке омладине Војводине, Марко Радошевић, потпредседник Социјалистичке омладине Звездаре и Јован Станковић, потпредседник Социјалистичке омладине Власотинца.

Домаћин скупа био је др Андреј Ковач, члан Европског парламента и шеф бугарске делегације у ЕПП групи у Европском парламенту.

„Задивљени смо енергијом, знањем и одлучношћу коју др Андреј Ковач има и захвални смо му на томе што се свакодневно бори за Балкан“, каже Јован Станковић.

У оквиру посете Европском парламенту учесници су имали јединствену прилику да присуствују пленарној седници Европског парламента. Младе политичке лидере из поменутих држава примила је и Ана Хрустановић, амбасадорка Мисије Републике Србије при Европској унији у Бриселу.

Организован је групни обилазак зграде Европског парламента и састанци са европским посланицима из земаља Балкана.

Након боравка у Бриселу учесници скупа су отпутовали за Софију, а потом им следи реализација трећег дела самита који ће се одржати на Охриду.

Учесници су сагласни у оцени да им овакав рад пружа прилику да уче од најеминентнијих предавача са правних и факултета политичких наука из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

„Иако долазимо из различитих држава и странака, заједничким радом стичемо непроцењиво искуство, знање и контакте, све у циљу што боље међудржавне сарадње и прогреса балканских народа“, додаје Јован Станковић.

Остале вести

Објављено: 25.07.2017
Музика даје душу универзуму, крила уму, лет машти и шарм живот и свему  осталом – рекао је Платон. Због немерљивог значаја музике за човека, за његову духовну надградњу , због њеног утицаја на стварање осећања ...
Објављено: 18.11.2016
Традиционално књижевно вече које се приређује поводом Песничког часа -учитељству у част  -у спомен Даници Горуновић Тасић синоћ је одржано у Соби старе српске графије у Завичајном музеју.  Овога пута власотинач...
Објављено: 12.06.2019
На деоници државног пута 39 првог Б реда у правцу Власотинце – Свође у току су радови који се спроводе у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређење безбедности саобраћаја. „Уговорена дужина за рехаби...
Објављено: 11.09.2017
Јуче су активисти удружења Власинска вила завршили недавно започету акцију уређења фонтане и дечјег игралишта поред реке. „Уређење простора поред фонтане и дечјег игралишта је још једна од планираних акција ...
Објављено: 20.04.2018
У суботу 14. априла преко педесет средњошколаца са Јабланичког округа проверило је своје знање на Књижевној олимпијади. Ово такмичење одржано је у Техничкој школи „Раде Металац“ у Лесковцу. Гимназија „Стеван...