У Бриселу боравили млади политички лидери Балкана

Објављено: 28.11.2019

Пројекат „Самит младих политичких лидера Балкана“ се реализује у периоду од 2018. до  2020. године у три партнерске земље: Србији, Бугарској и Северној Македонији. Лидери подмладака владајућих и опозиционих странака из поменутих држава заједно пролазе обуке, предавања, радионице и студијске посете у циљу стицања нових компетенција које ће им помоћи да дају допринос како партијама којима припадају, тако и земљама из којих долазе. Након самита у Бугарској и Србији млади  лидери су посетили Брисел и обишли Европски парламент.

На скупу у Бриселу делегацију наше земље испред омладине Социјалистичке Партије Србије чинили су: Андрија Поповић, потпредседник Социјалистичке омладине Војводине, Марко Радошевић, потпредседник Социјалистичке омладине Звездаре и Јован Станковић, потпредседник Социјалистичке омладине Власотинца.

Домаћин скупа био је др Андреј Ковач, члан Европског парламента и шеф бугарске делегације у ЕПП групи у Европском парламенту.

„Задивљени смо енергијом, знањем и одлучношћу коју др Андреј Ковач има и захвални смо му на томе што се свакодневно бори за Балкан“, каже Јован Станковић.

У оквиру посете Европском парламенту учесници су имали јединствену прилику да присуствују пленарној седници Европског парламента. Младе политичке лидере из поменутих држава примила је и Ана Хрустановић, амбасадорка Мисије Републике Србије при Европској унији у Бриселу.

Организован је групни обилазак зграде Европског парламента и састанци са европским посланицима из земаља Балкана.

Након боравка у Бриселу учесници скупа су отпутовали за Софију, а потом им следи реализација трећег дела самита који ће се одржати на Охриду.

Учесници су сагласни у оцени да им овакав рад пружа прилику да уче од најеминентнијих предавача са правних и факултета политичких наука из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

„Иако долазимо из различитих држава и странака, заједничким радом стичемо непроцењиво искуство, знање и контакте, све у циљу што боље међудржавне сарадње и прогреса балканских народа“, додаје Јован Станковић.

Остале вести

Објављено: 05.12.2018

Удружење стручних радника социјалне заштите је у сарадњи са Центром за социјални рад општина Власотинце и Црна Трава организовало округли сто на тему „Изазови супервизије у социјалн...

Објављено: 31.03.2017
И ове године локална самоуправа наградила је најбоље студенте са подручја власотиначке општине. Новчану награду ове године примио је 81 студент и то 28 студената мастер и докторских студија и 53 студента основн...
Објављено: 19.05.2018

Музичким фестивалом „Власинско пролеће“ данас је почела вишедневна културно-уметничка манифестација Дани Власотинца. Реч је о вишедневној манифестацији, коју је Културни центар уста...

Објављено: 22.02.2017
Туристичка организација Власотинца наступиће на 39. Међународном сајму туризма у Београду, од 23. до 26. фебруара. Овом приликом ће поред традиционалне манифестације „Вински бал“ бити представљено и низ нових м...
Објављено: 17.04.2019
Сарадња Гимназије „Стеван Јаковљевић“ са школама у Италији и Македонији и међународни пројекти били су тема конференције за новинаре у овој установи образовања. Конференција је одржана у присуству Благице  Павл...