У Бриселу боравили млади политички лидери Балкана

Објављено: 28.11.2019

Пројекат „Самит младих политичких лидера Балкана“ се реализује у периоду од 2018. до  2020. године у три партнерске земље: Србији, Бугарској и Северној Македонији. Лидери подмладака владајућих и опозиционих странака из поменутих држава заједно пролазе обуке, предавања, радионице и студијске посете у циљу стицања нових компетенција које ће им помоћи да дају допринос како партијама којима припадају, тако и земљама из којих долазе. Након самита у Бугарској и Србији млади  лидери су посетили Брисел и обишли Европски парламент.

На скупу у Бриселу делегацију наше земље испред омладине Социјалистичке Партије Србије чинили су: Андрија Поповић, потпредседник Социјалистичке омладине Војводине, Марко Радошевић, потпредседник Социјалистичке омладине Звездаре и Јован Станковић, потпредседник Социјалистичке омладине Власотинца.

Домаћин скупа био је др Андреј Ковач, члан Европског парламента и шеф бугарске делегације у ЕПП групи у Европском парламенту.

„Задивљени смо енергијом, знањем и одлучношћу коју др Андреј Ковач има и захвални смо му на томе што се свакодневно бори за Балкан“, каже Јован Станковић.

У оквиру посете Европском парламенту учесници су имали јединствену прилику да присуствују пленарној седници Европског парламента. Младе политичке лидере из поменутих држава примила је и Ана Хрустановић, амбасадорка Мисије Републике Србије при Европској унији у Бриселу.

Организован је групни обилазак зграде Европског парламента и састанци са европским посланицима из земаља Балкана.

Након боравка у Бриселу учесници скупа су отпутовали за Софију, а потом им следи реализација трећег дела самита који ће се одржати на Охриду.

Учесници су сагласни у оцени да им овакав рад пружа прилику да уче од најеминентнијих предавача са правних и факултета политичких наука из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

„Иако долазимо из различитих држава и странака, заједничким радом стичемо непроцењиво искуство, знање и контакте, све у циљу што боље међудржавне сарадње и прогреса балканских народа“, додаје Јован Станковић.

Остале вести

Објављено: 06.01.2017
На подручју власотиначке општине сва механизација је на терену и рашчишћава путеве и улице у граду и према сеоским месним заједницама, кажу у општинском Штабу за ванредне ситуације и додају да су очишћени правц...
Објављено: 02.12.2019
Радови  на комплетној реконструкцији ОШ “8.октобар“ почели су данас. Школски стари намештај се износи из школе у ДТВ Партизан. Ученици од 25. новембра наставу похађају у ОШ „Синиша Јанић“ и просторијама Техничк...
Објављено: 17.05.2017
Низом активности Народна библиотека „Десанка Максимовић“ обележава свој 105 –ти рођендан. Традиционална манифестација „Дани библиотеке“ почела је 15. маја отварањем изложбе фотографија “Старо Власотинце на разг...
Објављено: 19.09.2019
Једна од 12 локалних самоуправа које су постале део пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” је и општина Власотинце. Пројекат спроводи Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање же...
Објављено: 06.02.2017
На радост деце и васпитача у  ПУ  „Милка Диманић“ недавно је стигло поклон изненађење од вртића „Детска радост“ из бугарског града Елин Пелина. Пакетићи са играчкама обрадовали су вршњаке у Србији. Међународ...