У Основној школи „8. октобар“ приређена чаролија за будуће прваке

Објављено: 05.05.2017

Основна школа „8. октобар“ је као Школа великог срца јуче широм отворила врата будућим првацима, полазницима припремног предшколског програма у вртићу „Милка Диманић“.

Предшколци су са својим васпитачима први пут стали у редове и на звук школског звона ушли у учионице и сели у школске клупе. Учитељи који ће од септембра учити прваке: Лазар Стојановић, Оливер Ђонић, Владислав Стефановић и Андријана Коцић  упознали су будуће  ђаке са оним што их од  јесени очекује у школи. Предшколци су од учитеља добили наруквице и прстенчиће са ликовима из цртаних филмова Хело Кити и Патролне шапе, који су им били симболична „улазница“  за чаролије у школском дворишту. Ове симболичне дарове за млађе другаре урадили су ђаци на идеју Жаклине Ђикић, помоћника директора.

У топло пролећно поподне ту су организоване Игре без граница са наставником, ликовна радионица, извођење огледа из физике са наставником Драганом Голубовићем и подучавање из роботике које је организовала професорка Татјана Михаиловић. Она је децу упознала са мБот  роботима које је школа добила из донације Фонда Б92 у оквиру пројекта Битка за знање.

У међувремену  је директорка школе Светлана Коцић, са помоћником директора Жаклином Ђикић и психо-педагошком службом  примила родитеље и одржала  кратку презентацију школе. Директорка Светлана Коцић  је том приликом истакла да је ОШ „8. октобар“ у систему 3П школа, да је увршћена у десет најбољих школа у Србији, да се и даље налази у систему хоризонталног учења, да се седам наставника школе већ налази у систему за просветне саветнике – сараднике.

  • Скоро да не постоји ниједан предмет из кога нисмо имали такмичаре на различитим нивоима такмичења. Посебан понос школе је Огњен Митић, ученик седмог разреда који је освојио треће место на државном превенству из физике – истакла је директорка Светлана Коцић.

По речима психолога Снежане Прокопијевић,  велики  ресурс школе представља квалитетно наставно особље, захваљујуће коме ова школа годинама уназад средњим школама даје најбоље ђаке.

Жаклина Ђикић је истакла изузетан значај сарадње наставника разредне и предметне наставе што се јуче могло и видети током пријема предшколаца. Све активности за пријем будућих првака организоване су заједничким радом. У програм су укључени наставници физике, техничког-информатичког образовања, музичке културе, физичког васпитања.

Јуче су се дружили ђаци са будућим првацима, дружили су се учитељи и васпитачи, родитељи су се међусобно упознавали.  Све је личило не предивну играоницу у којој се могло много тога важног и озбиљног научити.

Остале вести

Објављено: 21.04.2017
У Народној библиотеци „Десанка Максимовић“ синоћ је представљена Библијска школа у Лесковцу о којој је говорио  јереј о. Мирослав Јовановић, који води ову школу и који је руководилац огранка Библијског друштва ...
Објављено: 07.09.2017
Бајкери који су јуче и данас боравили у Власотинцу, одушевљени дочеком малишана из Предшколске установе „Милка Диманић“, решили су да им се одуже. Учесници 7. Балкан релија прикупили су средства и  купили покло...
Објављено: 16.07.2018
Недавно формиран Duo di Maggore у петак је у дворишту Културног центра одржао концерт. Током ове музичке вечери невероватни Марко Милисављевић је уз клавирску пратњу Милана Јовановића певао руске романсе, итали...
Објављено: 14.06.2017
Данас почиње полагање завршног испита за ученике осмог разреда основних школа у Србији. Тачно у девет сати почело је полагање теста из српског, односно матерњег језика. Будући средњошколци тест из математике...
Објављено: 28.04.2017
Седма седница Скупштине општине Власотинце одржана је 27. априла. Седници су од 45 присуствовала 44 одборника, а на дневном реду је било чак 50 тачака. Свакако једна од битних тачака за рад локалне самоуправе ј...