У Основној школи „8. октобар“ приређена чаролија за будуће прваке

Објављено: 05.05.2017

Основна школа „8. октобар“ је као Школа великог срца јуче широм отворила врата будућим првацима, полазницима припремног предшколског програма у вртићу „Милка Диманић“.

Предшколци су са својим васпитачима први пут стали у редове и на звук школског звона ушли у учионице и сели у школске клупе. Учитељи који ће од септембра учити прваке: Лазар Стојановић, Оливер Ђонић, Владислав Стефановић и Андријана Коцић  упознали су будуће  ђаке са оним што их од  јесени очекује у школи. Предшколци су од учитеља добили наруквице и прстенчиће са ликовима из цртаних филмова Хело Кити и Патролне шапе, који су им били симболична „улазница“  за чаролије у школском дворишту. Ове симболичне дарове за млађе другаре урадили су ђаци на идеју Жаклине Ђикић, помоћника директора.

У топло пролећно поподне ту су организоване Игре без граница са наставником, ликовна радионица, извођење огледа из физике са наставником Драганом Голубовићем и подучавање из роботике које је организовала професорка Татјана Михаиловић. Она је децу упознала са мБот  роботима које је школа добила из донације Фонда Б92 у оквиру пројекта Битка за знање.

У међувремену  је директорка школе Светлана Коцић, са помоћником директора Жаклином Ђикић и психо-педагошком службом  примила родитеље и одржала  кратку презентацију школе. Директорка Светлана Коцић  је том приликом истакла да је ОШ „8. октобар“ у систему 3П школа, да је увршћена у десет најбољих школа у Србији, да се и даље налази у систему хоризонталног учења, да се седам наставника школе већ налази у систему за просветне саветнике – сараднике.

  • Скоро да не постоји ниједан предмет из кога нисмо имали такмичаре на различитим нивоима такмичења. Посебан понос школе је Огњен Митић, ученик седмог разреда који је освојио треће место на државном превенству из физике – истакла је директорка Светлана Коцић.

По речима психолога Снежане Прокопијевић,  велики  ресурс школе представља квалитетно наставно особље, захваљујуће коме ова школа годинама уназад средњим школама даје најбоље ђаке.

Жаклина Ђикић је истакла изузетан значај сарадње наставника разредне и предметне наставе што се јуче могло и видети током пријема предшколаца. Све активности за пријем будућих првака организоване су заједничким радом. У програм су укључени наставници физике, техничког-информатичког образовања, музичке културе, физичког васпитања.

Јуче су се дружили ђаци са будућим првацима, дружили су се учитељи и васпитачи, родитељи су се међусобно упознавали.  Све је личило не предивну играоницу у којој се могло много тога важног и озбиљног научити.

Остале вести

Објављено: 29.05.2018

Мост на реци Власини у Конопници оштећен је у поплави пре 30 година. Од пре седам година мост је забрањен за употребу моторних возила, но, мештани су га на сопствену одговорност кор...

Објављено: 10.10.2016
Боксерски клуб „Арена“ из Власотинца јесењи део сезоне је наставио низом успеха. На такмичењу одржаном у Спортском центру „Трстеник“ у Трстенику, где је учешће узело 19 клубова са територије Републике Србије...
Објављено: 29.12.2017

На радост и одушевљење великог броја Власотинчана синоћ је организован традиционални карневал ученика Основне школе „8. октобар“ под назив...

Објављено: 07.09.2017
Мотоциклисти на BMW моторима, учесници 7. Балкан релија, из неколико различитих земаља јуче су дошли у Власотинце, једну од њихових одредница на десетодневном путу, на коме ће прећи 5000 километара. Кренули су ...
Објављено: 14.06.2018

На недавно одржаном Фото литерарном конкурсу за децу и младе на тему „Мој љубимац“ учестовали су  ученици  Основне школе „8. октобар“ ,  који похађају 2/2 разред. Радове на конкурс ...