У ОШ „Синиша Јанић“ у току радови на изградњи фискултурне сале

Објављено: 02.04.2019

Технички пријем изведених радова на реконструкцији школске зграде Основне школе „Синиша Јанић“ и дворишта извршен је 28. марта и након тога кренули су радови на изградњи фискултурне сале.

„Сви изведени радови су на највишем нивоу, након техничког пријема и добијене сагласности од надлежне службе, ученици предметне наставе су се од 1. априла вратили у своје нове учионице. Истовремено, са окончањем реконструкције зграде и школског двориштва започели су радови на изградњи фискултурне сале“,  рекао је Горан Митић, директор ОШ „Синиша Јанић“.

Изградња нове фискултурне сале омогућиће  ученицима добре услове за извођење наставе физичког васпитања а објекат ће са школском зградом представљати модерну амбијенталну целину. У току су земљани радови. Изградња фискултурне сале финансира се средствима општине Власотинце и Министарства привреде Републике Србије.

„Радови на изградњи фискултурне сале изводи власотиначка фирма Пионир. Рок за завршетак је четири месеца. Вредност пројекта је 71.267.000,00 динара.Општина Власотинце учествује са средствима у износу од 47.743.000,00 динара а Министарство привреде са 23.524.000,00 динара. Реализацијом овог пројекта наша школа ће добити објекат површине близу 1.000 метара квадратних. Поред спортске сале по пројекту је, на спрату објекта, предвиђена и свечана сала,  где ће се изводити разне школске манифестације (приредбе, представе, семинари и слично). По пројекту, између спортске сале и школске зграде предвиђена је топлотна веза која ће повезивати ова два објекта, која ће бити веома значајна за ученике у зимском периоду и током лоших временских услова“, појаснио је директор Митић.

Реализација овог пројекта је још један пример добре сарадње са локалном самоуправом, а рукодство школе захваљује се свим људима који су дали несебичан допринос који је омогућио да се пројекат уради у пуном обиму, истичу у овој школи.

По речима директора Митића, школа ће након завршетка изградње сале бити отворена за коришћење, уз одређене услове, и за друге образовне установе као и за спортске организације.

Иако су ученици током ове школске године радили ван своје школе, на до сада одржаним општинским и регионалним такмичењима постигли су веома добре резултате.

Остале вести

Објављено: 03.07.2017
Пољопривредни произвођачи власотиначке општине, њих 119, данас је потписало уговоре о додели субвенција из општинског буџета. Средства у износу од 5,5 милиона динара намењена су развоју воћарства и виноградарст...
Објављено: 27.04.2017
Данас је у Техничкој школи први пут обележен Дан девојчица, који се у Србији обележава од 2011. године. Немачко-српска развојна сарадња кроз пројекте  „Подстицање запошљавања младих“ и „Реформа средњег струч...
Објављено: 09.05.2018

КОНКУРС

ЗА ПЕСМЕ О МАЈЦИ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОЈ АНАСТАСИЈ...

Објављено: 24.07.2018
Током трећег представљања Власотинца у Београду у Манаковој кући су 19. јула приказани  филмови Небојше Илића Илкета  „Камен древног сневача“ I и II и отворена изложба слика и минијатура  Братислава Бате Анђелк...
Објављено: 17.11.2018

Радови на уређењу дворишта у власотиначкој основној школи „“Синиша Јанић “ увелико се изводе, а Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије накнадно је дала сагласност да...