У ОШ „8. октобар“ разноврстан програм у Дечјој недељи

Објављено: 14.10.2019

Низом активности Дечја недеља је обележена у Основној школи „8. октобар“. Ђаци су ове године са Конвенцијом о правима детета упознати на веома занимљив и едукативан начин. Чланови Ученичког парламента су  организовали презентацију током које су кроз бајку Пепељуга направили паралелу са правима детета у прошлости и периодом од када је донета поменута конвенција. Ученици свих разреда су упознати са својим правима, као и са бројевима телефона на које могу да се обрате уколико им неко од права буде нарушено.

У оквиру акције Деца – деци сакупљене су књиге, школски прибор и средства за хигијену, а пакети помоћи упућени су свим одељењима за ученике којима је ова помоћ потребна.

Награде за најбољи ликовни и литерарни рад на тему „Моја школа“ подељене су на свечаној седници поводом Дана школе. Овом приликом су награђени и ученици за успех на такмичењима и смотрама у прошлој години. По други пут су награде за успех добили и бивши осмаци, који су од септембра постали средњошколци.

Оно што је ове године Игре без граница учинило посебно занимљивим је то што су се овог пута у знању надметали родитељи првака. Они су током квиза имали прилику покажу колико су упознати са начином организовања наставе за најмлађе основце.

„Правим своју играчку и поклањам је другима“ је било занимљиво дешавање и за ђаке и за све оне који су добили на поклон играчке које су деца направила са својим учитељима. Играчке су са порукама дељене пролазницима у четвртак у центру града, а ове недеље биће подељене и деци са сметњама у развоју која похађају истурено одељење школе „11. октобар“.

На картицама које је професорка Ивана Цекић радила са психо-педагошком службом исписивана су права и обавезе деце и оне су потом подељене свим школарцима.

Традиционална активност „Мостови међу генерацијама“, подразумева обилазак просветара у пензији. Учитељи и ђаци су овом приликом посетили брачни пар просветара Грану и Гавру Стојановић и Босанку Стојановић у Конопници. Потом је уследила и посета Анки Крстић у Власотинцу.

Посета председнику општине и библиотеци, пуно спортских надметања, игре, цртања и такмичење из математике, које је доказ да ова наука није баук од кога многи ученици страхују, обележили су протеклу недељу у школи „8. октобар“.

 

Остале вести

Објављено: 15.06.2018

Данас је  Удружење „Младима на дар“ у сарадњи са Техничком школом и ЈКП „Комуналац“ поставило  паркинг за бицикле са настрешницом у центру града. Поред паркинга, на платоу испред зг...

Објављено: 03.02.2020
Након Октобарског признања Општине Власотинце за постигнуте резултате у раду и титуле Најбољи наставник бивше Југославије коју додељује Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије, Биљани Пиповић, професо...
Објављено: 28.01.2017
Данас је у школи "Јосиф Костић" у Лесковцу одржано окружно школско такмичење у шаху, у Јабланичког округа. Такмичење се одвијало у шест категорија у мушкој и шест категорија у женској конкуренцији. Прва три ...
Објављено: 19.04.2018
На Окружном првенству у баскету 3 на 3 ученици Гимназије „Стеван Јаковљевић“  заузели су прво место и тиме обезбедили пласман на Међуокружном школском такмичењу, које ће се одржати у Врању. Они су у финалу побе...
Објављено: 24.03.2020
Код спомен обележја палима за слободу и част отаџбине у ратовима 1990-1999. у Власотинцу је данас, у складу са ситуацијом, обележена 21.годишњица од почетка НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославиј...