У току је девети Балкан рели и шеста посета Власотинцу

Објављено: 11.09.2019

Ове године Балкан рели који организује БМB „Далмација“ из Сплита организован је по девети пут. Шести пут по реду хрватски бајкери са колегама из Швајцарске  и земаља у региону на свом походу дугом 5.000 километара изабрали су Власотинце као дводневну дестинацију.  Ових година полазећи из Сплита, дуж Хрватске, обилазили су Словенију, Румунију, Србију, Македонију, Албанију, Црну Гору, Босну и Херцеговину. Ове године да би у вароши на Власини провели дуже изоставили су руту у Румунији. Кажу да су одлуку донели једногласно због изузетног гостопримства, љубазности, пријатељстава која су током минулих посета успоставили и сарадње која је сваке године све боља. Они су домаћине у Власотинцу оценили као најбоље и са највећи срцем.

Љубитеље балканских друмова, људитеље брзина, који на поглед изгледају као жестоки момци, заправо у срцу носе само оно што мири и не дели људе ни по ком основу.  Јуче су их у центру града сачекали председник општине Зоран Тодоровић, Бобан Димитријевић, директор Културног центра, представници Туристичке организације, предшколци из вртића „Милка Диманић“, чланови КУД „Света Тројица“ из Бољара и бројни грађани. Долазак 37 бајкера био је призор за посматрање и одмах је изазвао аплаузе добродошлице и жељу малишана да се сликају на моторима, да упознају  јунаке које су до тада могли да виде само на ТВ.

На централном платоу развило се коло, малишани су заиграли кореографије  „Смиље и босиље“ и „Пчиња“.

Наравно, после послужења погачом и сољу по традиционалном српском обичају и дружења са децом, бајкери су примљени у сали Културног центра.

Овом приликом председник општине Зоран Тодоровиоћ је истакао задовољство што бајкери ни овога пута нису заобишли Власотинце и што им је оно постало део традиционалне руте.

„Драго ми је што смо овде заједно, што успевате да током свог релија прођете кроз све земље Балкана које су некада биле симбол јединства и што сада  поново учвршћујете пријатељства која нас све спајају. На овај начин дружимо се као пре много деценија и зато је важно што Балкан рели постоји“, рекао је председник Зоран Тодоровић и пожелео гостима да из Власотинца понесу лепе успомене.

Поздрављајући госте Наташа Ђокић Живковић , директорка Туристичке организације општине Власотинце је изразила задовољство што види старе пријатеље, али што је међу бајкерима ове године и пуно нових лица.

Добродошлицу овим снажним момцима племенитог срца пожелела је и директорка вртића Снежана Филиповић, која се још једном захвалила на поклонима које су бајкери даривали вртићу током два последња боравка у Власотинцу.

„Хвала вам на искреном пријатељству, на доброчинству и трајању наше сарадње“, истакла је Снежана Филиповић. Она је овом приликом доделила признања  Жељану Ракели, председнику БМВ „Далмација“, који је уједно оснивач и организатор Балкан релија“ и Миодрагу Николићу, председнику БМВ Мото клуб „Власотинце“.

Својеврсну добродошлицу домаћини су пожелели гостима и пројекцијом филма „Власотинце у срцу“, аутора Небојше Илића, који је филм снимио инспирисан  дугогодишњим дружењем са учесницима Балкан релија. Након  пројекције филма бајкери су одушевљени овим документарним остварењем устали и аплаузом поздравили Илкета.

Несвакидашња енергија, веома чврста пријатељства, сличан поглед на живот и његове вредности, као и жеља за дружењем су обележили  шесту посету бајкера Власотинцу.

Остале вести

Објављено: 08.12.2017

Вода из власотиначког „Водовода“ може да се користи за пиће и припремање хране, показале су анализе које је...

Објављено: 12.09.2019
Вртић „Дечја радост“ био је јуче радоснији него осталих дана. Полазници ове установе су са својим васпитачима угостили бајкере, учеснике деветог Балкан релија којима је већ шест година  Власотинце неизоставни д...
Објављено: 02.09.2019
Актив жена Јединствене Србије у Власотинцу наставио је са организовањем хуманитарних активности. Тако је, у петак, 30. августа, у просторији странке организована хуманитарна акција под називом „Узми и понеси“. ...
Објављено: 11.04.2019
Јуче је у Техничкој школи одржана конференција под називом „Техничка школа у привреди“ на којој је закључено да је сарадња школе и привреде у успостављању модела дуалног образовања кроз пилот пројекте до сада д...
Објављено: 12.03.2018
Седница Скупштине општине Власотинце, десета по реду, одржана је 10.3.2018. године. Пред одборницима власотиначке Скупштине нашло се 25 тачака, од којих је свакако једна од најбитнијих Одлука о измени и допуни ...