Филм о Лутајућим срцима разгалио присутне

Објављено: 10.08.2018

Документарни филм Архив емоција – Лутајућа срца о легендарној нишкој групи премијерно је приказан у Власотинцу. Премијера је организована у летњој башти посластичарнице „Пет плус“ у оквиру филмско-музичке вечери под називом „Брод за срећу“,  у организација Удружења „Власинска вила“ и Ундергроунд феста у сарадњи са продуцентском кућом Citi marketing из Ниша. Да је вече било више него успешно говори чињеница да је летња башта била препуна. Премијери су присуствовали и Оливер Пауновић и Мирољуб Мика Јовановић, некадашњи гитариста и један од оснивача групе Лутајућа срца.

Овај документарац прати почетак рада, развоја и успехе вокално-инструменталног састава Лутајућа срца. Иначе, филм је премијерно приказан 2016. године, на затварању 51. Нишких филмских сусрета у Нишу, након чега је приказиван на бројним фестивалима документарног филма у Србији, региону и иностранству.

По речима продуцента Оливера Пауновића, до сада где год да су гостовали публика одлично реагује на овај документарац.

„Добили смо и захалницу за сарадњу што ме посебно радује. У наредном периоду наставићемо са још бољом сарадњом“, рекао је Оливер Пауновић. Он је овом приликом најавио почетак међународног фестивала документарно-музичког филма у Нишу.

Сарадња са власотиначким удружењима и овом продуцентском кућом започела је током маја месеца када је приказан њихов документарац  „Цео свет у једној долини“ , у оквиру 4. Међународног Ундергроунд феста.

„Филм је пробудио сећања и емоције, вратио нас у време када су се спајали лепи стихови и прелепа музика. Амбијент је прелеп и некако се све уклопило и свуда око нас ширила се позитвна енергија “, казао је Мирољуб Мика Јовановић.

Група Лутајућа срца  била је активна седамдесетих година двадесетог века када је забележила велики успех својом музиком и песмама.

Посебност вечери  је дао Предраг Живковић Пека, који је у другом делу вечери акордима песме „Још мало“, познатим хитом Лутајућих срца, а касније и многим другим песмама које су се слушале 70- тих година, употпунио доживљај.

Организатор  је као и на свим претходним дешавањима за присутне припремио награде.

„Публика је била презадовољна, вече је било веома успешно, свуда око нас ширила се пријатна, позитивна енергија. Брод за срећу запловиоа је пуним једрима ширећи позитивне емоције, осетила се мало и носталгија за протеклим временима, али пре свега било је осмеха и много радости свуда око нас. То говори да треба да наставимо са организовањем оваквих вечери“, рекла је Татјана Илић, из Удружења „Власинска вила“.

Остале вести

Објављено: 20.01.2020
Поред Богојављењског пливања за часни крст које је организовано у оквиру прославе Богојављења као једног од петнаест највећих хришћанских празника, и ове године је одржана Пихтијада. Ово традиционално такмичењ...
Објављено: 28.02.2017
Просечна нето плата исплаћена у јануару месецу у Србији износила је 41.508 динара што је номинално мања је 22,4% и реално мање за 23,5% него у децембру прошле године по подацима Републичког завода за статистику...
Објављено: 22.12.2017
Синоћ је у општинској сали по први пут одржана манифестација „Дани локалног дијалекта“ коју су организовали тим пројекта „ДИЈАЛЕК(а)Т“ и Туристичка организација Власотинце. Поред презентације пројекта, у окв...
Објављено: 07.02.2020
У складу са одредбама новог Закона о здравственој заштити власотиначки Дом здравља је од 1. јануара прешао под Министарство здравља. То подразумева промену оснивачких и имовинских права. У току је промена стату...
Објављено: 22.02.2017
Недавно су завршени радови на замени старе и дотрајале столарије у Предшколској установи „Милка Диманић“, у објекту „Дечија радост“.  Она је по речима директорке Снежане Филиповић уграђена пре четири деценије. ...