Финале Купа „Јован Стојановић Пајса“ – Победнички пехар припао Власини

Објављено: 17.10.2019

Власотинце, стадион Росуља, гледалаца 500, судија Стефан Ђокић, помоћници : Милош Тошић и Милош Стаменковић, делегат Игор Коцић сви из Власотинца, стрелци: Ивковић у 31. и Милош Станковић у 88.
Власина: Миодраг Младеновић, Ђорђевић, Н. Стојиљковић, Н. Станковић, Китановић, Илић, Ивковић, Јовић, Ђокић, Марковић и Христић. Играли су и: Г. Стојановић, Милан Младеновић, Милош Станковић, Никлић, И. Стојановић, Милић и Петковић.

Будућност: А. Стојиљковић, Ђокић, Јанковић, Станковић, Митровић, Н. Миленковић, Малићевић, Петровић, Стојановић, Николић, Б. Миленковић. Играли су и : Н. Цветковић, И. Цветковић и Младеновић.

Власина је оправдала улогу фаворита и тријумфовала у финалној утакмици Купа који од ове године носи име Јован Стојановић Пајса, легендарног потпредседника Власине из њених најуспешнијих година. Орашани су пружали жесток отпор квалитетнијој екипи домаћина, стварали прилике које нису успели да реализују, чак и када је теже било не постићи гол – Николић у првом и Малићевић у другом полувремену. Са по једним поготком у оба дела игре Власотинчани су решили питање победника. У 31. минуту Предраг Ивковић је искористио непажњу одбране Будућности и савладао немоћног Стојиљковића. Коначан резултат поставио је Милош Станковић, бивши играч Радника из Сурдулице, иначе поникао на Росуљи, који се после повреде вратио на терен. Овај погодак изазвао је буру одушевљења не само на терену него и у публици јер је означио повратак једног изузетног фудбалера на терен после тешке повреде.

Пехар капитену Власине, Игору Јовићу, уручио је Владица Стојановић, син Јована Стојановића и некад играч Власине. Стојановић је уручио пехар и Александру Стојиљковићу, капитену Будућности као и Ивану Стојановићу који је проглашен за најбољег играча такмичења и Миодрагу Младеновићу као најбољем голману. Свим учесницима овог такмичења, фудбалским клубовима: Полет из Стајковца, Прогрес из Ладовице, Младост из Батуловца, Градац из Конопнице, Јединство из Шишаве као и СУ Доња Ломница, Радован Станковић, председник ОФС Власотинце, уручио је захвалнице.

Захвалнице су добила и службена лица овог финала као и медији и новинари који су пратили ово такмичење: Информативни билтен Власина, портали Спортска страна југа, Југпрес и Инфодеск Власотинце, Милош Стаменковић, фоторепортер Спортске стране југа, Небојша Илић, познати аутор више филмова, Властимир Стаменковић, новинар портала Југпрес и Нинослав Радичевић, новинар Спортског журнала и портала Инфодеск Власотинце.

Остале вести

Објављено: 11.04.2019
Јуче је у Техничкој школи одржана конференција под називом „Техничка школа у привреди“ на којој је закључено да је сарадња школе и привреде у успостављању модела дуалног образовања кроз пилот пројекте до сада д...
Објављено: 06.12.2016
Јавна расправо о нацрту буџета за 2017. годину одржана је 5. децембра у сали скупштине општине Власотинце.  Јавној расправи поред председника општине Зорана Тодоровића, представника општинске управе  присуствов...
Објављено: 02.11.2018

Синоћ је у галерији Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ одржано музичко-поетско вече, посвећено 150. годишњици рођења Алексе Шантића. Присуство многобројне публике и буран аплау...

Објављено: 23.01.2017
Омладина Српске напредне странке у Власотинцу се 20 . и 22. јануара својим активностима прикључила акцији „Помозимо комшији“, коју је ова странка недавно покренула широм Србије. Циљ акције је да млади различити...