Хуманост се на делу показује, следимо пример ових ђака!

Објављено: 23.12.2019

Прошле недеље су просторије Удружења грађана „Осмех“  биле  место дечје раздраганости, празничног расположења и даривања. Пријатну атмосферу употпуниле су десетине дечјих осмеха. Своје другаре у „Осмеху“ посетило је 6/3 одељење Основне школе „Синиша Јанић“ са разредним старешином Славишом Шушулићем. Наставник Славиша Шушулић  је на часу одељењског старешине своје ђаке на делу упознао са значајем хуманитарног рада и инклузијом.

Шестаци су својим другарима у „Осмех“ донели новогодишње украсе за јелку, слаткише, рукотворине које ће продавати пар дана касније на новогодишњем вашару, паное са порукама деци из „Осмеха“.

Након заједничког кићења јелке уз музику и дружење, уследило је фотографисање, послуживање слаткишима и сокићима.

Славиша Шушулић, професор српског језика и књижевности  је искористио прилику да истакне значај ангажовања личног пратиоца за ђаке са посебним потребама, за њихову бољу социјализацију и савладавање школског програма.

У његовом одељењу инклузија је тема о којој се пуно и отворено говори и на којој се стрпљиво ради упркос свим проблемима који могу да је прате.

Милица Радуловић, председница УГ „Осмех“ је појаснила  колико је лични пратилац био неопходна подршка у инклузији и образовању детета из овог одељења.

„Пре коришћења услуге, ученик је био проблематичан, са лошим оценама и нарушеним друштвеним односима. Уз помоћ личног пратиоца, школе, наставника и другара, он је знатно напредовао, поправио је многе оцене и сада је боље уклопљен у своје одељење и друштво уопште. И то је тек  један делић наше приче о личним пратиоцима и њиховој улози на свако дете које им се повери. Друга страна данашње приче  говори о новој генерацији ученика који уз помоћ руководства школе и својих наставника активно учествују у хуманитарном раду и скоро свакој акцији коју „Осмех“ организује. Због тога смо данас доделили захвалнице одељењској заједници 6/3 и разредном старешини Славиши Шушулићу за изузетну сарадњу и пријатељство које смо успоставили са њима“, каже Милица Радуловић, председница УГ „Осмех“.

Ово удружење осам година пружа услугу Помоћ у кући за старије особе и особе са инвалидитетом. Услуге геронтодомаћица ангажованих на овом пројекту користи око стотинак старијих корисника којима је неопходна помоћ. Ове године удружење је почело са пружањем услуге Лични пратилац којом су обухваћена 24 детета са подручја наше општине.

 

Остале вести

Објављено:
У организацији Спортског савеза Власотинца, 21. децембра су изабрани најбољи спортисти, спортски радници и спортске наде са подручја власотиначке општине. Најбољи спортиста за 2019. годину је Игор Јовић, фудбал...
Објављено: 05.10.2017
Jуче су представници локалне власти примили и разговарали са основцима и предшколцима у оквиру обележавања Дечје недеље. Делагација Ученичког парламента Основне школе „Синиша Јанић“ са директором школе Горан...
Објављено: 08.12.2017

Вода из власотиначког „Водовода“ може да се користи за пиће и припремање хране, показале су анализе које је...

Објављено: 28.03.2018
У галерији Културног центра на Нешићевом кеју јуче је одржана општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Овогодишњу  општинску смотру рецитатора огранизовало је Друштво за српски језик и књижевност Србиј...
Објављено: 24.07.2017
Радови на пројекту реконструкцији кровне конструкције, замени спољне столарије и уређењу фасаде на власотиначком Дому здравља завршени су и од данас овај објекат има нов излед. Инвестиција вредна близу 23 ми...