Јесењим маскенбалом у вртићу завршена Дечја недеља

Објављено: 09.10.2017

Дечја недеља у Предшколској установи „Милка Диманић“ завршена јесењим маскенбалом.Ова традиционална манифестација одржана је у петак,  у Спортско-рекреативном центру „Власина“. Наступ власотиначких предшколаца пратило је више стотина посетилаца. Поред деце из Власотинца, у програму су учествовали и предшколци из Стајковца, Гложана, Батуловца, Конопнице,Орашја, Ладовице, Свођа, Бољара, Шишаве, Јастрепца, Липовице, Крушевице и Равног Дела.

Полазници вртића су својим костимима и плесом дочарали  јесен и показали  да она  може да буде лепа упркос кишама, да је богата плодовима воћа и поврћа.

Било је ту  у петак „плеса на киши“, на позорници се повело коло којима је дочарана лепота Шумадије, Груже, Врања, потом и  целе Србије. Певало се уз песме „Дуње ранке“, „Ја сам мали парадајз“  и „Јесенску песму“. Разиграни малишани су својим плесом показали богатство јесени, бербу грожђа, како после кише ничу печурке, како пада лишће жуто, како пада киша, како се заљубљује.

Посебну пажњу привукли су костими  који су рађени од природног материјала. Било је ту паприка, парадајза, грожђа, винове лозе,  јабука, лишћа, сунцокрета, кукуруза, печурака, јесењих принцеза и принчева, вештица из бајки.

Много маште, истинског труда и дечје раздраганости увели су публику у бајковити свет јесени, онако како само деца могу да је доживе и дочарају. Васпитачи и родитељи још једном су дали све од себе да ова дечја манифестација у потпуности успе.

Остале вести

Објављено: 23.12.2016
Општина Власотинце и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа потписали су у Развојној агенцији Србије, у Београду, уговор о наставку сарадње на пројекту Година предузетништва у Власотинцу. Овај пројек...
Објављено: 24.04.2018
Као што је већ најављено, Основна школа „Синиша Јанић“ ће током лета бити комплетно реконструисана и преуређена у складу са пројектом по коме је недавно расписана јавна набавка. Рок за окончање јавне набавке и ...
Објављено: 23.05.2018

Дани Власотинца настављени су синоћ изложбом под називом „О Христифору Црниловићу: почетак“, која је отворена у галерији Културног центра.

Реч је о...

Објављено: 21.09.2017
Поред многих пројеката везаних за побољшање инфрастуктуре, власотиначка општина спроводи и друге пројекте,  један од њих је и пројекат „За бољу будућност“ из области побољшања популационе политике. Пројекат „За...
Објављено: 27.12.2018
Мештани Конопнице могу од данас да користе нови мост преко Власине, чија је изградња почела пре шест месеци, а завршена, како је и планирано, до краја 2018.године. Објекат чија је дужина 71 метар, а ширина кол...