Гимназијалци “За Анастасијин први корак”

Објављено: 22.02.2021

Ученици Гимназије “Стеван Јаковљевић” још једном су показали своју хуманост. Они су организовали хуманитарни базар “За Анастасијин први корак”, који је одржан на платоу испред општине Власотинце. На базару гимназијалци су нудили своје креативне радове, честитке, фотографије, слике. На задовољство учесника сви понуђени изложени радови су продати. Прикупљена новчана средства биће уплаћена као помоћ за лечење петогодишње Анастасије Спасић из Власотинца. Иначе, базар су организовали Ученички парламент Гимназије и ученици првог разреда који похађају изборни предмет језик, медији и култура уз подршку професорке Биљане Пиповић и велику помоћ управе школе.

Гимназијалци кажу да је прикупљено 32.000 динара, али да је ово само једна од акција које ће бити организоване у наредном периоду.

“Мотивисани смо овом успешном акцијом тако да смо одмах заказали и ново окупљање за 8. март, када ће понуда бити и већа и богатија”, поручују ови хумани млади људи.

Анастасија је рођена као здрава девојчица, иако је рођена на самом почетку деветог месеца трудноће, са малом килажом, од свега 1850 грама. Родитељи су приметили благо ненапредовање у њеном физичком развоју, када ни после шестог месеца Анастасија није могла да седи, нити да се подиже на рукице. Касније није могла ни да пузи на коленима.

Након безброј прегледа, консултација и неизвесности, Анастасији је потврђена дијагноза статичке квадриплегичне церебралне парализе. Од тада до данас, мала Анастасија није направила своје прве кораке. Редовно посећује клинике, бање и специјалисте, надајући се да ће медицина помоћи њено нормално одрастање.

Анастасији су неопходна средства за даље физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, бањска лечења, ортопедска помагала, као и средства за рад са психологом и неурологом.

Поводом ове акције, Миња Царић, председница Ученичког парламента Гимназије “Стеван Јаковљевић” је рекла:

“Пред свега бих хтела да се захвалим свим ученицима који су уложили време, имали маште и воље да направе дивне фотографије, честитке, слике али и свим грађанима који су се одазвали акцији и дали свој допринос како би мала  Анастасија направила прве кораке. Још једном смо показали хуманост и спремност да будемо одговорни чланови заједнице. Надам се да ће прикупљени новац бити од значаја малој Анастасији и њеној породици”.

Професорка Биљана Пиповић је с поносом истакла да су акцију подржали сви ученици и свако на свој начин дали допринос да ова акција буде тако успешна, казавши:

“Гимназијалци су стално присутни у културном и јавном животу града, не само да улепшају, развеселе, забаве, већ и помогну и подстакну друге на акцију”.

“За Анастасијине прве кораке” можете послати поруку тако што укуцате 940 и пошаљете на 3030.

Такође можете уплатити на рачуне:

Динарски: 160-6000000823214-27

Девизни: ЕУР: 160600000082349460

Остале вести

Објављено: 07.11.2017
Власотиначки песници почетком новембра месеца приредили су књижевно вече у Костолцу, што представља узвратну посету уметницима из Костолца, који су гостовали у Власотинцу у време обележавања Дана библиотеке „Де...
Објављено: 16.07.2019

Фолклорни ансамбл „Црниловић“ је учествовао на бугарском националном фестивалу народног стваралаштва под називом „Фолклорна магија 2019“, који је одржан  од 12. до 14. јула у  турис...

Објављено: 20.11.2017
Ове године Песнички час – учитељству у част – у спомен Даници Горуновић Тасић подржао је и Дом културе у Вучју. Око веселе песничке дружине окупили су се ђаци из школа са терена. Пажљиво су слушали песнике Виол...
Објављено: 20.02.2019
Због извођења радова на магистралном цевоводу у четвртак, 21. фебруара доћи ће до прекида у испоруци воде у периоду од 10 до 15 часова грађанима са леве стране обале реке Власине – МЗ Центар са индустријском зо...
Објављено: 02.04.2020
Општина Власотинце уплатила је 50% уговорених средстава медијима који су прошли на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. С обзиром на то да су све п...