Ненад Стојковић, новоизабрани председник Фудбалског клуба „Власина“

Објављено: 27.12.2017

Ванредна седница  Скупштина Фудбалског клуба “Власина“ одржана је вечерас. Седници је присутвовало 25 од 27 делегата, те је постојао кворум за рад и пуноправно дошење одлука. По речима Саше Станковића, представника привременог органа, који је у претходна неколко месеца управљао клубом. По његовим речима,  разлог за сазивање ванредне Скупштине клуба била је оставка Дејана Пешића, дотадашњег председника ФК „Власина“. Истовремно, привремени орган имао је обавезу да припреми ванредну Скупштину и изабере председника клуба, чланове Управног и Надзорног одбора.

Присутни делегати једногласно су за председника ФК „Власина“ изабрали Ненада Стојковића, економисту из Власотинца, заменика председника Скупштине општине Власотинце.

Захваљујући на указаном поверењу новоизабрани председник клуба ФК „Власина“ Ненад Стојковић истако је ће основни циљ у наредном периоду бити да се фудбалски клуб, бренд Власотинца, постави на место које је некада  имао.

„Велика ми част што сам изабран на ову функцију, али искрено говорећи свестан сам да долазим на чело клуба  у тренутку који је можда најтежи у његовом скоро устогодишњем постојању. Знам да нас чека много посла, јер се Власина налази у деликатној ситуацији, који смо донекле успели да ангажовањем привременог органа да ублажимо, али пред нама је много посла, како би Власина била она што је некад била, слободно могу рећи бренд по коме се град на реци Власини препознавао“, рекао је Ненад Стојковић.

По његовим речима неопходна је већа подршка локалне самоуправе, али и свих пријатеља клуба, привредника, навијача.

„Морамо решити постојећу блокаду рачуна фудбалског клуба. Надам се већој подршци локалне самоуправе, али веома је битна у овом тренутку и подршка пријатеља клуба,  привредника, као и свих људи добре воље и навијача .Клуб са скоро стогодишњом традицијом свакако треба да буде ослонац и носилац развоја спорта у нашој општини“, истакао је Стојковић.

Говорећи о приоритетима новог руковоства ФК „Власина“ новоизабрани председник Стојковић је рекао да ће то најпре бити финансијска стабилизација клуба, развој омладинске школе, која мора и  треба бити кључ свих успеха клуба у наредном периоду и побољшање и развој постојеће инфрастурктуре.

У дискусији делегата већина говорника се сложило да је неопходно улагати у развој омладинске школе клуба, јер она треба у будућности да представља основи  и развој првог тима Власине, јер без омладинске и кадетске селекције немогуће је имати и добре играче за први тим. Говорници су истакли да је неопхдно да се позову сви привредници , људи добре воље, пријатељи клуба, навијачи  и сви други да стани иза ФК „Власине” и помогну клубу.

Иначе, за чланове Управног одбора ФК „Власине“ изабрани су Драган Николић, Мирослав Милосављевић, Саша Станковић, Зоран Стаменковић, Бобан Пешић и Бојан Влајковић. Док за Надзорни одбор изабрани су Бобан Петровић, Марјан Станковић и Југослав Станојевић.

Управни одбор је одмах након завршене Изборне скупштине одржао седницу на којој је изабрао два потпредседника и то Драгана Николића и Бобана Влајковић, док ће секретар клуба и спортски директор бити изабран на некој од наредних седница.

Остале вести

Објављено: 12.07.2018

У власотиначком селу Бољару у току су радови на изградњи заштитних крила на мосту, уређење канала.  У наредном периоду планирана је изградња друге фазе канализационе мреже као и ...

Објављено: 17.05.2023

У оквиру манифестације Музеји за 10 Културни центар је данас организовао археолишку радионицу под називом Археолог на један дан. У раду су учествовали ученици четвртог разреда из Вл...

Објављено: 05.02.2017
У Власотинцу од 11сати нема воде, а у ЈКП Водовод кажу да је разлог велика мутноћа реке настала услед топљења снега. Цистерна са водом креће се лагано дуж магистралног пута кроз Власотинце и по потреби ће се за...
Објављено: 18.05.2020
Општина Власотинце је од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања добила  3.997, 402 динара наменских средстава. Уговор у име власотиначке локалне самоупра...
Објављено: 05.12.2018
Власотиначка Основна школа „8. октобар“ је једна од 11 основних и средњих школа, која је на недавно завршеном Фестивалу науке добила плакету „Амбасадор науке“. Признање у виду повеље добиле су и основне и средњ...