У оквиру овогодишњег Власинског котлића Туристичка организација je у сарадњи са Планинарским друштвом „Морич“ организовала кување виноградарске јаније.
За спремање овог традиционалног јела власотиначког краја, које се готово по правилу припремало у дане бербе грожђа, био је задужен кулинарски зналац Војислав Коцић
По његовим речима, оригинални рецепт за виноградарску јанију, поред поврћа подразумева и јагњетину.
Овом приликом он је због количине јела које припрема комбиновао свињско месо и јагњетину.
Поред виноградарске јаније, у Маричкином су планинари кували купус, рибљу чорбу и гулаш.. За припремање рибље чорбе био је задужен Новица Станковић тако да су и њему стигле све похвале за кулинарско умеће.
Око две стотине планинара из Алексинца, Сокобање, Ниша, Доњег Душника, Босилеграда, Сурдулице и Лесковца били су гости Власотинца.
Као и прошле године припремљеног јела је било довољно за све посетице Винског бала који су током боравка у Власотинцу обишли ово излетиште на самој обали Власине.
Они традиционално Вински бал прате са најбоље локације у Власотинцу јер из Маричкиног имају поглед на градско језеро, бину и цео плато на коме се организују винске свечаности.
По речима Драгане Златковић, председнице „Морича“, планинари сваке године учествују у програму Винског бала, преко колега из целе Србије промовишу највећу туристичку манифестацију у Власотинцу тако да многи од планинара редовно посећују Власотинце у време ове светковине.