Одржан четврти музички фестивал “Власинско пролеће”

Објављено: 29.05.2021

У организацији Удружења музичких уметника Федора и Културног центра Власотинце данас је у Завичајном музеју одржан 4. Музички фестивал “Власинско пролеће”. Такмичење је организовано у категоријама виолине, виолончела и камерне музичк за ученике нижих и средњих музичких школа и студенте. Ове године на фестивалу су учествовали ученици из Београда, Ниша, Лесковца, Врања, Новог Пазара и Власотинца, као и студенти са Факултета уметности у Косовској Митровици.

“За мале средине попут Власотинца је важно да се нека од великих такмичења изместе из Београда, да се организују широм Србије како би деца имала прилику да осете драж такмичења у свом месту, да чују вршњаке из других крајева Србије, да њих чују музички педагози. Наш фестивал већ четири године мотивише и афирмише ученике музичких школа и студенте музике. Ни ове године нам епидемиолошка ситуација није дозволила да фестивал проширимо на регион и на већи број учесника из Србије, као што смо планирали. Али, можда већ следеће године успемо у томе”, истакла је Донка Анђелковић, покретач и организатор фестивала и професор у Музичкој школи “Ватрослав Лисински” у Београду.

“Ове године фестивал је квалитетнији него претходних година, а очекујемо да ће се он разијати из године у годину и по неколико степеника. Важно ми је да се захвалим  свим професорима који су данас овде са децом, родитељима деце и организаторима који су препознали значај фестивала”, истакла је председница жирија Марина Денић, редовни професор на Факултету уметности у Косовској Митровици.

Поред ње, у жирију су били Донка Анђелковић, Оливера Тодоровић, професорка виолине у Музичкој школи “Станислав Бинички” у Лесковцу, Ана Ђорђевић Мерле, члан Оркестра националне опере и балета и Александар Ђорелијески, члан Симфонијског оркестра РТС-а.

Свеукупни победник фестивала је Војин Маринковић из Београда.

Међу такмичарима из Власотинца прва  места у категорији нижих музичких школа освијили су Христина Јовић и Александар Стојанов.

Награду као најмлађи учесник је добила шестогодишња Теодора Мерле.

Остале вести

Објављено: 07.03.2017
У великој сали Скупштине општине Власотинце данас су, представници медија којима су одобрена средства по Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за 2017.г...
Објављено: 12.07.2018

„Под сјајем звезда“ назив јхе концерта који је синоћ у дворишту Културног центра одржао Градски хор „Рузмарин“ из Лесковца.

Хор је наступио у...

Објављено: 26.03.2019
У име локалне самоуправе данас је, у великој сали Скупштине општине, председник општине Зоран Тодоровић потписао уговоре са представницима медија, којима је трочлана комисија одобрила средства за суфинансирање ...
Објављено: 17.12.2019
На недавно одржаном Међуокружном такмичењу у баскету 3 на 3 у Врању ученици Гимназије  „Стеван Јаковљевић“ из Власотинца освојили су прво место. Као најбоља екипа Власотинца у Лесковцу су победили своје вршњ...
Објављено: 06.09.2018
На подручју власотиначке општине тренутно се изводе радови на десетак локација, од којих је већина у сеоским месним заједницама. Реч је о изградњи пропуста, изградњи потпорних зидова, уређења и изградњи улица. ...