Сестре Биљана Ивковић Крстић и Љиљана Петковић шију маске за потребе здравствених радника

Објављено: 25.03.2020

Овако тешке ситуације увек покажу колико умемо да се ујединимо када се то највише и очекује од нас. Велики број људи ових дана нуди помоћ суграђанима како би што лакше и безбедније издржали ове тешке дане борбе са болешћу која хара светом. Маске, рукавице и средства за дезинфекцију су најтраженији артикли до којих се и најтеже долази ових дана. Биљана Ивковић Крстић и Љиљана Петковић, власнице СЗТР “Сан” ових дана увелико шију заштитне маске како би помогле општој борби против корона вируса.

Првих 200 маски већ су донирале Дому здравља, спремају испоруку за одељење лесковачке болнице у Власотинцу и породилиште у Лесковцу. Маске такође поклањају трудницама и старијим лицима.

Живот пише најневероватније сценарије чији смо често главни јунаци баш ми, тако је било и у случају Биљане Ивковић Крстић. У њеној породици претходних дана увелико се припремала прослава Младенаца за сина Николу и његову супругу Кристину. Славље је одложено за спокојније дане, а празник посвећен младенцима породица је управо обележила првом донацијом маски. С обзиром да чекају принову у породици Крстић, отуда идеја да се маскама помогне породилиште.

У израду маску су поред Биљане и Љиљане, укључена и њихова деца Филип и Никола Крстић, његова супруга Кристина и браћа Стефан и Предраг Петковић од породичног бизниса до породичног хуманитарног рада делио их је само један корак који је начињен проглашавањем ванредног стања и потребом да се заштите медицински радници и најугроженији грађани док се не стабилизује снабдевање маскама. Како би очувале производњу ове вредне жене ће шити и маске за власотиначка предузећа по минималној цени.

Биљана Ивковић Крстић истиче да се маске раде од квалитетног сертификованог материјала, али да проблем може да настане уколико овог материјала не буде довољно на тржишту.

Остале вести

Објављено: 25.12.2017
У организацији BMW Мото клуба Власотинце и Службе за трансфузију крви Опште болнице из Лесковца у сали Скупштине општине 22.децембра је одржана друга овогодишња акција добровољног давања крви. На овој акцији кр...
Објављено: 21.06.2018

У Музеју Војводине одржана је промоција књиге „Први модерни градоначелник Београда – монографија о Влади Илићу“, аутора Саше З. Станковића.

Ова при...

Објављено: 02.09.2019
Актив жена Јединствене Србије у Власотинцу наставио је са организовањем хуманитарних активности. Тако је, у петак, 30. августа, у просторији странке организована хуманитарна акција под називом „Узми и понеси“. ...
Објављено: 21.04.2020
Од четири резултата пацијената тестираних у Дому здравља Власотинце, један је позитиван, показују данас пристигли подаци, а саопштава Штаб за ванредне ситуације. Током ускршњег викенда број пацијената са респир...
Објављено: 27.12.2018
Мештани Конопнице могу од данас да користе нови мост преко Власине, чија је изградња почела пре шест месеци, а завршена, како је и планирано, до краја 2018.године. Објекат чија је дужина 71 метар, а ширина кол...